Мрежи на ниски цени - АЙ ДЖИ НЕТ

Изкуствена трева

Получете допълнителна отстъпка при покупки на обща стойност над 240 лв!

Показване на всички 1 резултата

Възползвайте се от нашите неустоими промоции!

В зависимост от стойността на Вашата поръчка получете и Вашата отстъпка.

5%

отстъпка
при поръчка
от 240 до 720 лв.

10%

отстъпка
при поръчка
от 721 до 1500 лв.

15%

отстъпка
при поръчка
от 1501 до 5000 лв.

20%

отстъпка
при поръчка
над 5001 лв.

Висококачествената зелена изкуствена трева е отлична алтернатива на естествената. Тя представлява изкуствена настилка, изработена от материал, който успешно имитира естествената зеленина. Състои се от насипни полипропиленови и полиетиленови влакна.

Тревата е неразделна част от всеки пейзаж. В наши дни тревните площи се използват широко в градинарското изкуство и спорта. Трудно е да си представим градина или голф игрище без трева. Зелените площи изпълняват не само естетическа функция, но също така имат благоприятен ефект върху психическото и физическото състояние на човек.

Съществуват огромен брой различни видове тревни площи, всеки от които има свое собствено функционално предназначение. По този начин всяко парче земя, дори и с труден терен, може да бъде покрито с красива тревна покривка.

Съвременното производство предлага изкуствена зелена трева с отлични характеристики, която може се използва в същите области като и естествената. Повечето спортни игрища и градини или паркове по света са покрити с изкуствени настилки и това е съвсем обяснимо. Нищо друго не е толкова практично и перфектно за бързо озеленяване на всякакви терени.

Изкуствената трева може да притежава разнородни влакна и следователно различна продължителност на живота. Височината и плътността се избира в зависимост от предназначението и в съответствие с препоръките на производителя. Подходяща настилка за тераса, двор, градина и за под на различни видове помещения и площи.

Предимствата на съвременните изкуствени треви:

 • Дълъг експлоатационен живот – покритието ще запази представителния си вид минимум пет години. Някои модели могат да издържат и до цели 15 години. Изкуствената тревна настилка е устойчива на екстремни температури. Може да се използва по всяко време на годината, без да губи добрия си вид и да не се поддава на процес на гниене поради наличието на специален дренаж за влага.
 • Лесна инсталация – изкуствена трева за под или за друго приложение можете да инсталирате и сами. За разлика от каменната или тухлената зидария, изкуствената та тревна настилка не изисква намесата на специалисти и респективно – допълнителни разходи.
 • Изкуствена трева за градина, която се предлага навита на руло и е лесна за разгъване, ще допълни перфектно всички сенчести места в двора, където отглеждането на естествена морава е по-трудно.
 • Устойчивост на атмосферните влияния – синтетичните покрития са устойчиви на механично натоварване и са чудесен заместител на естествената зеленина. Една изкуствена трева за двор ще изглежда не само много добре естетически, но и няма да ви се налага да полагате никакви грижи за нея – не се нуждае от поливане и косене.
 • Издръжливост – можете да играете и да бягате върху изкуствен райграс през целия ден, външният му вид няма да пострада. Този тип настилка е идеална за тези, които обичат да лежат на тревата. За разлика от естествената трева, изкуствената няма да оцвети дрехите ви.
 • Бързина на изпълнение на проекта – засаждането и отглеждането на естествената трева отнема повече време, отколкото за полагането на изкуствена.
 • Безопасност – еластичният повърхностен слой минимализира риска от нараняване при евентуално падане. Този слой омекотява въздействието и прави пространството много по-безопасно за активни игри. Можете да положите настилка от изкуствена трева за тераса, която е открита или закрита и да оставите спокойно децата да си играят там.
 • Лесна поддръжка – повърхността на моравата може лесно да се почисти с обикновен маркуч за вода.
 • Рентабилност – ако искате да спестите пари, заложете на евтина изкуствена трева, която ще изпълнява същата функция като естествената, само че ще платите за нея значително по-малко пари.

Полагане на настилка от изкуствена трева

Изкуствените настилки могат да се полагат директно върху земята, както и върху бетонни или асфалтови основи. 

Технологията за инсталация на изкуствената трева на рула, включва следните етапи:

Изравняване на основата

Зоната, в която ще се полага изкуствената трева следва добре да се почисти от различни твърди отломки, корени на дървета и други подобни неща. Добре е да се осигури лек наклон на терена, за да се минимализира риска от образуване на локви по настилката при дъждовно време.

Трамбоване на почвата

Изравнената основа се уплътнява с помощта на валяк или ръчно. При наличие на твърди основи тази стъпка може да бъде пропусната.

Създаване на дренажна система

Прекомерната влага не е проблем за синтетичната трева, но може да доведе до гниене на почвата под моравата. За да се предотврати това, се изкопават плитки канавки по периметъра на зоната, която ще покривате, за да може да се изтича дъждовната вода.

Монтаж на изкуствената трева

Върху подготвената основа се монтира подложка, след което ролките трева се разточват по права линия, с припокриване от около 15 mm. След полагането на всички ролки е необходимо да се даде малко време на изкуствената трева (10-20 часа), през което тя ще се изправи и ще придобие перфектен вид.

Залепване

Излишъкът от всяка ролка се отрязва, след което съседните листове се залепват един към друг като се използва двукомпонентно лепило.

Как да спестите пари при покупката на изкуствена трева?

На първо място се информирайте за сериозните доставчици, където можете да откриете висококачествени изкуствени треви на изгодна цена или промоция. Винаги залагайте на специализирани магазини, където е сигурно, че стоките са предоставени от надеждни производители.

Грижи за вече инсталираната изкуствена трева

 • Надеждната инсталация е важна, но правилната поддръжка на изкуствената трева – също. Не ви са нужни някакви специални пособия и инструменти, както и самият процес изисква съвсем малко време.
 • На седмицата веднъж е добре да почиствате тревата с подходяща четка. Така ще си гарантирате, че тя ще е винаги в изряден вид – изправена и пухкава.
 • През есента, когато листата започнат да падат, е важно ежедневно да се премахват от настилката, защото в противен случай ще загният върху нея и почистването ще стане по-трудно. Използвайте леко гребло, за да не я повредите.
 • Бъдете внимателни с острите предмети, дъвките и фасовете от цигари, които могат да навредят и да разрушат целостта на покритието.
 • Не стъпвайте по повърхността с кални обувки. Тези, които имат шипове също не бива да се ползват върху изкуствената тревна настилка.
 • Ако покриете с изкуствена трева детска площадка или зони, където се разхождат домашни любимци, може да обеззаразявате със специални бактерицидни вещества, с цел предотвратяване разпространението на бактерии.
 • Снегът или ледът се отстраняват единствено с метла или други инструменти, които не могат да навредят на настилката. Най-добре е да почиствате изкуствената трева, когато времето се затопли и снегът вече се е стопил.
 • По време на летните жеги пък е препоръчително изкуствените треви да се навлажняват периодично с вода.

 

Изкуствената трева има ли нужда от поддръжка?

Може да звучи странно, но все пак изкуствената трева има нужда от поддръжка. Целта е тя да изглежда свежа и здрава максимално дълго време. Все пак, поддръжката на изкуствената трева не е сложна – просто трябва да я почиствате редовно с четка или метла. През лятото е добре да се навлажнява с вода, точно както и естествената трева.

Скъпа ли е изкуствената трева?

Въпросът за цената винаги стои на дневен ред, но се прави оценка, трябва да се вземат предвид всички аспекти на разходите. В случай в дългосрочен период изкуствената трева излиза по-евтино, тъй като се нуждае от по-малко и по-лесна поддръжка.

0