Мрежи на ниски цени - АЙ ДЖИ НЕТ

Мрежи против плевели

Получете допълнителна отстъпка при покупки на обща стойност над 240 лв!

Показване на всички 1 резултата

Възползвайте се от нашите неустоими промоции!

В зависимост от стойността на Вашата поръчка получете и Вашата отстъпка.

5%

отстъпка
при поръчка
от 240 до 720 лв.

10%

отстъпка
при поръчка
от 721 до 1500 лв.

15%

отстъпка
при поръчка
от 1501 до 5000 лв.

20%

отстъпка
при поръчка
над 5001 лв.

Употреба:

Мрежите са произведени от 100% UV стабилизиран полиетилен и са изключително издръжливи. Използват се най-често в оранжерии или за да се избегне изникването на плевели или нежелана вегетация. Позволяват на почвата да се охлажда, имат добра водопропускливост и предпазват от преминаване на слънчевите лъчи. Могат да се използват като легла за калифорнийски червеи.

Доказано ефикасно средство за борба с плевелите

Всеки земеделец и градинар се е изправял пред трудната борба с плевелите. Едно от най-популярните средства за тази цел са т.н. мулчинг мрежи против плевели. Тяхната функция не се изчерпва единствено със защитата от бурени – те ограничават изпаряването на вода от почвата, запазват земята по-топла, което спомага за по-бързото развитие и узряване на земеделските култури.

Стабилното УВ покритие на качествената мрежа срещу плевели гарантира дълготраен живот. Тъмният цвят абсорбира слънчевата светлина, което затопля земята и подпомага растежа на полезните растения. Това е отличен избор за вашата градина, цветни лехи, храсти или насаждения от дървета.

Всяка мрежа против плевели, която можете да закупите от Ай Джи Нет на изгодна цена, е лесна за поставяне – нужни са ви единствено метър и ножици. При избора на ефикасен продукт за борба с плевелите в градината, трябва да търсите решение, което пропуска достатъчно въздух и вода, за да не се губи плодородността на почвата.

Основното предимство при използването на мрежи за борба с плевели,  е че не се използват никакви химикали. Често препаратите срещу бурени увреждат и съседните растения, които искаме да предпазим. Важно е да използвате мрежа, която няма да навреди на екосистемата във вашата градина, така че полезните растения да могат да се развиват нормално. Много подходящи са за БИО производство.

Мулчирането с мрежа за плевели се използва много в оранжерии като легла за цветя. При засаждане на растения върху мрежата или мулчинга се пробиват дупки с топъл нож и там се поставят растенията. Мулчинг мрежата е разграфена на правилни квадрати за по-лесно позициониране на растенията.

Ако сте собственик на имот, за който нямате възможност да отделите достатъчно време за поддържка, със сигурност ще оцените предимствата на нашите мрежи за борба с плевелите в градината. Предпазването на земята от появата на плевели в дългосрочен план ще запази нейните полезни свойства. Когато дойде моментът, в който имате повече свободно време за отглеждане на зеленчуци или плодове, можете да премахнете мрежата.

Употребата на мрежа против плевели би могла да се използва и за предпазване на посевите от животни, които обичат да ровят – например домашни кучета, птици и др. Друго тяхно приложение е за поддържане на почвата и защита от ерозия при по-голям наклон.

Как се поставя мрежа против плевели?

Всеки хоби градинар може да се справи с поставянето на мрежата против плевели. Има няколко основни стъпки, които следва да се изпълнят – да се подготви земята, като се заравни и се отстранят камъните; да се разположи самата мрежа, като се закрепи в краищата с малко пръст или други тежести; да се поддържа чиста, чрез периодично измитане на натрупана от вятъра пръст или боклучета.

Каква е функцията на мрежите срещу плевели?

Много хора смятат, че тази мрежа единствено защитава вашата градина от плевели. Това обаче е само една част от предимствата ѝ. Наред със предпазването от нежелани растения, мрежата против плевели пази от изсушаване на почвата през лятото или измръзване на посевите в студените месеци. Качествените мрежи също укрепват, филтрират, защитават и дренират почвата.

0