Мрежи на ниски цени - АЙ ДЖИ НЕТ

Мрежи против слана

Получете допълнителна отстъпка при покупки на обща стойност над 240 лв!

Показване на всички 3 резултата

Възползвайте се от нашите неустоими промоции!

В зависимост от стойността на Вашата поръчка получете и Вашата отстъпка.

5%

отстъпка
при поръчка
от 240 до 720 лв.

10%

отстъпка
при поръчка
от 721 до 1500 лв.

15%

отстъпка
при поръчка
от 1501 до 5000 лв.

20%

отстъпка
при поръчка
над 5001 лв.

Употреба

Мрежи за слана – идеалното покритие за зеленчуци и цветя. Намират приложение в отглеждането на цветя, салати, картофи, моркови, ягоди, пъпеши и др. Прилагат се с голям успех при отглеждане на разсади за ранно производство. Помагат за затопляне на почвата и предпазват растенията при ранно производство на картофи.

Те представляват бяло нетъкано покритие от полипропилен с UV защита. Без наличие на химични вещества – нетоксично и безопасно за растенията. Полагат се директно върху растенията, като ги предпазват и ускоряват тяхното развитие. Защитават растенията от измръзване и насекоми.

Позволяват им да растат свободно – могат да дишат, да бъдат напоявани и третирани с водоразтворими вещества. Не абсорбират водата и изсъхват бързо след дъжд. Покритието е леко и не затруднява растежа. Може да се полага веднага след засаждането, ускорява поникването и развитието. Изтегля беритбата 1-2 седмици напред. Прилагат се на открити площи, в парници и оранжерии. Предлагат се в различни размери. Тегло 17 гр/кв.м.

Отглеждането на податливи към измръзване растения често налага използването на мрежа против слана. Тя е бяло нетъкано покритие от полипропилен с УВ защита, осигуряващо достъпа на достатъчно въздух за нормалното развитие на отглежданите култури.

Ползи от използването на мрежа за предпазване от слана

Когато времето е слънчево, почвата събира топлина. През нощта тя започва да изстива, вследствие на ниските температури на въздуха. Целта на всяко покривало против слана е да съхрани топлината на почвата и да запази по-топлия въздух ниско до растението, като по този начин предотвратява бързото охлаждане на земята, водещо до замръзване. Друго предимство на тъкан против слана е, че влагата замръзва върху нейната повърхност, а не върху растенията.

Направеното с подръчни средства платно против слана обикновено се налага да бъде премахнато през деня, за да може светлината да проникне и да се предотврати прегряване, което лесно може да се получи, ако използвания материал е например найлон. Предимството на фабричната мрежа против слана на изгодна цена, е че може да се остави върху растенията за дълги периоди от време, ако това е нужно. Тя ще осигури изолиращ слой, като същевременно позволява достатъчна пропускливост на светлина и вода.

Финото покривало за слана е достатъчно леко, за да бъде спуснато директно върху растенията. За максимална защита от слана, убедете се, че мрежата е здраво прикрепена за земята. Така ще запазите топлината около растението, а самата мрежа ще бъде устойчива на вятър.

Всяко предлагано от Ай Джи Нет покривало против слана на супер цени , ще ограничи негативния ефект на студените части от денонощието, запазвайки топлия въздух и предотвратявайки образуването на скреж директно върху тъканите на растението. Нашите продукти за предпазване от слана няма да навредят на земеделските култури, ако бъдат оставени върху тях за продължителен период от време, тъй като осигуряват топъл, изпълнен със светлина микроклимат.

Мрежите против слана вредят ли на растенията?

За щастие, съвременните мрежи за предпазване от слана не вредят по никакъв начин на растенията. Освен, че осигуряват защита срещу непредвидени студове, те пазят посевите от насекоми и други вредители. В тях няма наличие на вредни за растенията вещества, така че можете спокойно да ги използвате в своята градина.

По-добър вариант ли е използването на платно срещу слана спрямо покривало от налични материали (напр. найлон)?

За разлика от други материали (найлон, обикновени платнища) специалната тъкан против слана позволява на растението да диша и пропуска така важните слънчеви лъчи. Използването ѝ е несравнимо по-подходящо всяко друго средство за защита.

0