защита от комариКомарите са едни от най-неприятните насекоми, които особено през лятото и нощем, понякога не дават възможност за пълноценен сън на хората. Тяхното жужене е неприятно, както и ухапванията им, които сърбят, а понякога са и болезнени. Това са и причините мрежите за защита от комари да са особено популярни и търсени през лятото.
Обикновено мрежите се изработват по размери и се съобразяват с размерите на прозорците и вратите, като се следи те да бъдат дискретно разположени, за да не намаляват видимостта. По правило стоят от външната част на стаята или прозореца. Така наречените „комарници“ се изработват от висококачествени алуминиеви рамки и мрежи от фибростъкло с тефлоново покритие. Разбира се могат да бъдат и дървени, но те са много по-малотрайни защото трябва да устояват на външните атмосферни условия. Известно е, че мрежите за защита от комари не изискват почти никаква поддръжка и са дълготрайни. Могат да се използват с години.
Съществува възможност тези предпазни съоръжения да бъдат боядисани в цвят по желание на клиента. Спецификата на мрежите за защита от комари позволява монтаж върху всякакъв вид прозорци, както и да се монтират едновременно с външни ролетни щори. През последните години в България могат да се видят мрежи със закопчаване по средата от типа „котешки език“, които са прикрепени към прозореца или вратата посредством залепващ се механизъм. Тези мрежи са ефективни, но тяхната трайност е кратка и трябва често да се сменят.
Обикновено мрежите за защита от комари осигуряват добра видимост и циркулация на въздуха, безшумни са и лесно се премахват. Те гарантират на 100%, че насекомите не могат да преминат през нея. Мрежите за защита от комари могат да бъдат за прозорци или за врати като съответно разликата е в размерите им. Нишките са с голяма здравина и е гарантирано непропускането на комари и други летящи и пълзящи насекоми.
Борбата с комарите е най-успешна с монтирането на мрежи за защита от тези насекоми. Това осигурява приятна атмосфера в дома и спестява неприятностите от наличието на комари и други насекоми.