Мрежи на ниски цени - АЙ ДЖИ НЕТ

Синтетично фолио

Код на продукта: 12 Категория:

Синтетичното фолио за предпазване на череши и лозя от дъжд се използа за покриване на черешови насаждения и лозя. Неговата функция е да ги предпазва от напукване в месеците през които плодовете наедряват усилено и започват да се пукат от прекомерния дъжд и топлина в периода на наедряването. В същото време предпазва плодовете и дърветата от градушка. Фолиото или синтетичния филм е изработено от специални смоли и полимери, като съдържа добавки, които го предпазват от УВ лъчите. По този начин то разсейва слънчевата радиация. Има добра светлинна пропускливост, като в същото време предотвратява прекомерното повишаване на температурата в горещите часове и осигурява равномерна топлина през цялото денонощие. Предотвратява температурната инверсия. Има допълнителна стабилизация с никел, което го прави устойчиво на агрохимикалите.

Фолиото има широко приложение в овощарството и лозарството, като основната му функция е да предпазва овощните и лозовите насаждения от дъжд, градушка, слана и други неблагоприятни климатични условия през всеки сезон на годината, когато насажденията са застрашени. То е произведено от много качествена сплав, която е надеждна за използване при всякакви условия и през всички сезони на годината.

Осигурява сянка и постоянна защита на плодовете на различните овошки и на гроздето по времето, когато те се развиват и започват да плододават. Предпазва ги от най-разнообразни болести, които се причиняват от силното слънчево греене или прекаленото овлажняване в следствие на дъждовете, ако те са проливни и постоянни. Когато се използва покривало от синтетично фолио плодовете не се разпукват и не придобиват нежелана форма или визия.

По този начин те се развиват много успешно и насажденията дават богата и най-важното качествена реколта.
Фолиото запазва всички качества на плодовете, също така ги пази и от птиците, които нападат и унищожават продукцията, когато тя вече е напълно узряла и готова за прибиране. Специалните полимери, от които е изработено това фолио предпазва продукцията от опасните за тях слънчеви лъчи и не допуска слънчева радиация. С негова помощ стопаните прибират екологично чиста продукция, която освен това няма нужда от допълнителни пръскания с опасни препарати и пестициди.

Синтетичното фолио пропуска през себе си слънчевите лъчи, които имат решаващо значение за развитието на растенията, както и достатъчната температура, която им е необходима по време на зреенето. То може да осигури равномерна температура по време на цялото денонощие, като не допуска високи амплитуди.
Затова то е особено подходящо за районите, където температурата през деня и през нощта има съществени отклонения.

Поставя се много лесно и удобно и за това не се изискват някакви допълнителни приспособления или специални инструменти, независимо от големината на земеделските площи, които обслужва или на вида или възрастта на насажденията. Може да се използва при всякакви терени, независимо от релефа и винаги резултатите са еднакви – богата реколта от качествени и прекрасно изглеждащи плодове и грозде.

0