Електрическа пръскачкаЕлектрическите пръскачки навлизат все по-масово сред земеделските производители в България, особено сред микрофермите или дребните производители на плодове, зеленчуци и лозя. Това е уред, който е много необходим за фермера и гарантира повишаването на реколтата и екологично чиста продукция. При последните модели електрически гръбни пръскачки е елиминиран дразнещия шум и не се употребява никаква физическа сила като ръчно изпомпване например. Те са екологично чисти, притежават голям резервоар, което не налага честото пълнене и по този начин се спестява време и физически сили.
При всяка електрическа пръскачка обикновено елитните производители обръщат специално внимание на корпуса, който не бива да влиза в химични взаимодействия с разтвора, който се използва при пръскането. По този начин тя е екологична е не вреди на здравето.
Повечето електрически пръскачки имат различни параметри по отношение на вместимостта на резервоара, дебита, налягането, масата и издръжливостта на акумулатора. Общото при всички тях обаче е, че спестяват ценно време и не се нуждаят от особена поддръжка.
Електрическата пръскачка обикновено се използва за обработка на по-големи площи защото има по голям коефициент на полезно действие. Цената и обикновено е приемлива на фона на предимствата, които предлага. С нея може да работи всеки – от юношата, до човека в зряла възраст. Именно това я прави предпочитана за използване от фермерите – любители, които държат на качеството.
Електрическата пръскачка може да допринесе много за богатата реколта и да се използва целогодишно. Тъй като е лесна за поддръжка с нея се спестяват средства. Тя гарантира фина струя и максимално покритие на пръсканите посеви. Работата с нея става единствено посредством натискането на едно копче. Операторът е длъжен единствено да насочва струята.
Електрическите пръскачки са изработени от качествени материали, гаранцията им е дълга и издържат с години. Предлагат се в различен цвят от производителите, които обикновено са реномирани европейски фирми, тясно специализирана в производството на селскостопанска техника. Цялостната конструкция на този уред предполага неговото лесно и безаварийно използване – от зареждането с разтвор до смяната на батерията. Тези дейности не изискват никакви допълнителни инструменти. Ясно е, че бъдещето е на електрическите пръскачки, които ще направят още по-лесен живота на фермера – земеделец.