мрежи против насекомиМрежите против насекоми, които се използват най-вече в зеленчукопроизводството, са сравнително нови за българския пазар. Чрез тяхното използване и с относително малка инвестиция добивите от зеленчуци в градината или в оранжерията може да се повишат значително. А най-важното е, че се повишава доста и качеството на продукцията.
Нашите мрежи против насекоми са много здрави и предлагат значителни предимства. На първо място те не гният, което ги прави много устойчиви на относително влажната среда, в която се поставят. Късат се много трудно и е невъзможно проникването на насекоми. Мрежите ни против насекоми могат да се използват целогодишно на терен, не само през активния селскостопански сезон, както и да останат, когато се отглеждат студенолюбиви култури. Те ги предпазват не само от насекоми, които през студените месеци липсват, но и от птици, които нанасят щети по културите.
Мрежата е много фина и може да защитава зеленчуците и от най-дребните насекоми. Същевременно с това тя позволява и оптимална циркулация на въздуха, което е много важно за растенията и за тяхното добро развитие. Това пък гарантира високи добиви и печалби.
Добрата възвръщаемост на вложенията при покупката на мрежа против насекоми е гарантирана. Затова тя се превръща във все по-търсен продукт, особено в големите стокови стопанства, където е важна единствено печалбата. Хубаво е да се отбележи, че поставянето на този вид мрежи е много лесно и не се нуждае от особени умения. Преди всичко мрежата трябва да е устойчива на вятър и затова е необходимо да е добре укрепена. Тя се използва особено успешно в големите оранжерии, където значително увеличава добивите и намалява разходите по обработка на културите с пестициди и използването на други химични добавки. Това увеличава екологичната им стойност и повишава цената им.
Нашите мрежи против насекоми са изработени от висококачествен прозрачен полиетилен с висока плътност, който е екологично чист и няма вредни емисии. Това гарантира 100 % защита на реколтата, дори и срещу ларви и яйца на вредителите. Мрежите против насекоми могат да се монтират на различна височина в зависимост от отглежданата култура. Това става посредством колове и стоманени въжета. Тук е важно конструкцията да е устойчива на атмосферни влияния, особено ако е построена на полето.